Beetje Glazig


Algemeen
Beetje glazig is een transparante patine die gekleurd moet worden met een krijtverf. Beetje glazig kan gebruikt worden voor verschillende verf effecten.

Toepassing
Beetje glazig kan toegepast worden op muren maar ook meubels of andere accessoires.

Voorbereiding
De ondergrond/oppervlak dient schoon, droog en vetvrij te zijn. Voor sterk zuigende oftewel de poreuze ondergronden dienen deze eerst in voldoende mate behandeld te worden met Wallfix.

Mengverhouding; 1:3
1 deel krijtverf
3 delen beetje glazig

Beetje glazig wordt door de krijtverf heen geroerd. Wij adviseren eerst een proefstuk op te
zetten en aan de hand daarvan te bepalen of de verhoudingen naar wens zijn, om er zeker van te zijn dat de uitwerking het juiste effect gaat krijgen.

Aanbrengen en droogtijd
Het mengsel van beetje glazig met de krijtverf word aangebracht met een kwast. Beetje glazig heeft een lange open tijd, wat ervoor zorgt dat er nog geruime tijd in de natte laag gewerkt kan worden.

Afwerking
Na droging kan het mengsel van beetje glazig met de krijtvef afgewerkt worden met de wasvernis of mat en sterk. De kleur word voller/donkerder door de mat en sterk.

Rendement
± 3m² per 250ml
± 10m² per liter
Esatto garandeert dat de informatie van dit blad haar ervaring en technische en wetenschappelijke kennis bevat. Desondanks acht Esatto zich niet aansprakelijk voor de resultaten die door het gebruik van haar producten worden verkregen, aangezien de verwerkingsomstandigheden niet door Esatto worden gecontroleerd.