Betonlook Verf


Betonlook verf & primer

Bottled by Esatto
Algemeen
De Bottled by Esatto betonlook verf is een geleiachtige verf die muren een echte beton uitstraling geeft.
 
Toepassing
De betonlook verf van Esatto kan voor meerdere doeleinden worden gebruikt. Je ziet veelal wanden in de betonlook verf maar het is ook een prachtig product om een schouw te verouderen of accessoires een beton effect te geven. Afhankelijk van de ondergrond dient vooraf een primer aangebracht te worden. In de primer zit een korrel verwerkt die de hechting van de verf bevorderd.
 
Voorbereiding
De ondergrond/oppervlak dient schoon, droog en vetvrij te zijn. De ondergrond dient ook egaal wit te zijn. Het is mogelijk om de betonlook verf aan te brengen op gekleurde muren, echter schijnt de ondergrond door en kan dit de kleur van de betonverf beïnvloeden waardoor deze niet meer overeen komt met de kleurstalen. 
 
Op grove ondergronden kunt u de primer weglaten, dit komt de betonverf dan vanwege de structuur voldoende kan hechten. Voor sterk zuigende, oftewel poreuze ondergronden dienen deze eerst in voldoende mate behandeld te worden met Wallfix.
 
Aanbrengen en droogtijd
Als de ondergrond egaal is kan de betonlook primer opgezet worden met een microvezel roller.
De primer heeft een droogtijd van 8 uur.
 
De betonlook verf kan met een kwast of bijbehorende handschoen aangebracht worden. Eerst de verf opzetten en zodra de verf is opgezet deze met kwast of handschoen uitpoetsen.
De verf is binnen 24 uur droog en na circa 30 dagen schrob vast/uitgehard.
 
Afwerking
Zodra de betonlook verf opgezet is, is het mogelijk om na 1 tot 2 uur met een droge kwast of doek zachtjes over de verf te vegen. Hierdoor wordt de geleiachtige verf open/kapot geveegt en komt de muur er nog echter uit te zien.
 
Rendement
Betonlook primer ± 7-10m²   per liter
Betonlook verf      ± 10-20m² per liter
(Het verbruik van de betonlook verf is afhankelijk van hoe dik het aangezet wordt)
 
Esatto garandeert dat de informatie van dit blad haar ervaring en technische en wetenschappelijke kennis bevat. Desondanks acht Esatto zich niet aansprakelijk voor de resultaten die door het gebruik van haar producten worden verkregen, aangezien de verwerkingsomstandigheden niet door Esatto worden gecontroleerd.